Hoppa till innehåll

Faller damm, faller regn in Finland den 16 maj

maj 5, 2012

 

Faller damm, Faller regn

16.5.2012 klo 19:00-20:00

Nykytanssivierailu Göteborgista Uudessa Paviljongissa

Damm trio www

Suomessa vieraileva koreografi Ami Skånberg Dahlstedt on luonut esityksen joka tutkii historiallista japanilaisten naiskatutaiteilijoiden luokkaa: Shirabyoshi. Naiset harjoittelivat musiikkia, tanssia ja runoutta ja esiintyivät miehiksi pukeutuneina miekan, pitkien Hakama housujen ja korkea hatun kera. Kuinka he liikkuivat? Kuinka he suoriutuivat kaksijakoisesta asemastaan kuuluen sekä kaduille että japanilaiseen hoviin? Heidät voitiin aina helposti korvata, jolloin he menettivät sosiaalisen asemansa, kotinsa ja tulonsa.

Tuhatvuotisen japanilaisen teatteriperinteen innoittamana Ami Skånberg Dahlstedt tutkii rajaa modernin tanssi-ilmaisun ja japanilaisen rituaalitanssin Buyon välillä. Esityksessä historialliset runot, liike ja melodiat luovat läpileikkauksen jokapäiväisestä elämästämme, herättäen kysymyksiä taiteen ja taiteilijan tilasta, sukupuolirooleista ja identiteetistä historiallisesta ja globaalista näkökulmasta.

Kaksi muusikkoa/säveltäjää tuovat esitykseen omat näkökulmansa: Kumiko Nonaka (Kioto) laajentaa japanilaisen noh-kan huilun ilmaisuvoimaa tuoden uusia intiimejä tuntemuksia sekä melodioita yleisön korviin. Palle Dahlstedt (Göterborg) yhdistää Noh musiikin tutkimustaan nykyaikaiseen länsimaalaiseen sävellystaiteeseen ja huippuluokan elektroniseen musiikin tutkimukseen. Tavoitteena on ollut luoda taiteellinen synteesi joka todistaa miten vanhat taiteelliset ilmaisumuodot voivat yhä elää – ei ainoastaan konservoituina muistoina – vaan vahvana osana nykytaiteen ilmaisumuotoja.

Ke 16.5. klo 19.00

Faller damm, faller regn

Ami Skånberg- Dahlstedt, tanssi

Kumiko Nonaka & Palle Dahlstedt, musiikki

Uusi Paviljonki

Liput: 10 €

Kommentera

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: