Hoppa till innehåll

Ami Skånberg Dahlstedt gästar Konstkolonin, Palmhuset i Trädgårdsföreningen lördag 30/9 kl 19

september 27, 2017

KONSTKOLONIN

Konstkolonin

– EN MIDDAG DU SENT KOMMER GLÖMMA.

EN FÖRESTÄLLNING SOM RÖR SIG I GRÄNSLANDET MELLAN TEATER, SUPPER CLUB OCH KONSTNÄRSSAMTAL. GENOM KOREOGRAFI, DRAMATISERING, INSTALLATION OCH MIDDAG REKONSTRUERAS MYTOMSPUNNA KONSTNÄRSKOLONIER PÅ PLATS I TRÄDGÅRDSFÖRENINGEN I GÖTEBORG.

Konstnärskolonier har historiskt fungerat som ett motstånd mot den rådande ordningen och varit en plats för konstnärer att undersöka nya uttryck, testa nya vägar och göra det där som ingen vågat göra innan. Vilka nutida konstnärliga tillflyktsorter behövs idag?

Genom tre kvinnliga konstnärers ögon – Lili Brik (mest känd för att ha inspirerat bland annat Majakovskij, Yves Saint-Laurent och Pablo Picasso), Virginia Woolf (Bloomsburygruppen) och Anna Ancher (Skagenmålarna) – blickar vi tillbaka till 1900-talets början och sekelskiftets konstkolonier.

Varje föreställning gästas av en inbjuden gäst (läs om våra gäster här), som reflekterar kring konstkoloni som livskonst, motståndsstrategi och alternativ samhällsform – och hur konsten kan utgöra en rum för förändring idag.

Boka din biljett här.

Konstkolonin är ett gestaltande av en dagdröm, en dröm om konstnärsklustret som förhöjer dig. Ett försök till att skapa känslan av original. En lek med vad som är genuint. Ljuset i Skagen blandas med svettig poesi och nyskapande form.

VI BÖRJAR MED EN MIDDAG OCH SLUTAR MED KONTEMPLATION.
VÄLKOMMEN ATT SLÅ DIG TILL BORDS!

Under föreställningen kommer du bjudas på mat* och dryck finns också tillhands.*

MEDVERKANDE:

Idé och koncept: Matilda Johansson, Sara Östebro & Henrik Sputnes
Regi: Matilda Johansson
Skådespeleri: Lina Ljungqvist
Dans: Jasmine Attié

*Mat – Menyn kommer vara en överraskning, dock kommer det finnas vegetarisk, vegansk och glutenfri mat tillhands.

*Dryck – Dryck finns att köpa till maten för rimliga priser.

TILLGÄNGLIGHET

Lokalerna är tillgänglighetsanpassade. Stor toalett finns.

http://scenkonstguiden.se/konstkolonin/

From → News

Kommentera

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: