Hoppa till innehåll

Filmen Solens Dans får världspremiär den 29 april kl 18.30 på Bio Capitol i Göteborg

april 14, 2013
Okame/Ame no Uzume Foto: Palle Dalstedt

Okame/Ame no Uzume Foto: Palle Dalstedt

Boka din biljett via Bio Capitol, Skanstorget 1
mån – fre: 16:00 – 20:30
lör – sön: 14:00 – 20:30
Telefon: 031 711 43 44,
E-post: capitol.gbg@gmail.com

Varför dansar människor och varför dansar man i Japan? Föj med koreografen och filmaren Ami Skånberg Dahlstedt till Japan, till den gamla kejsarstaden Kyoto just när körsbärsblommen slagit ut i full blom. Möt starka personligheter; mästarinnor, klassiska dansare, gudinnor, butohdansare, forskare och en dragqueen. Samtliga relaterar till en legend om två gudinnor; den ena gömd i en grotta, den andra vilt dansande på en tvättbalja. Möt tradition, kultur och religion i det moderna samhället, med Nishikawa Senrei, en speciell profil i den traditionella världen, och med samtida danskonstnärer.

Ami med Senrei sensei i Kyoto

Ami med Senrei sensei i Kyoto

Manus, regi och berättare: Ami  Skånberg Dahlstedt  Foto, regi: Folke Johansson  Klippning: Folke Johansson, Ami  Skånberg Dahlstedt, Rasmus Ohlander, sfk  Musik: Palle Dahlstedt, Ensemble Nipponia, Kumiko Nonaka
Medverkande: Ami Skånberg Dahlstedt, Nishikawa Senrei sensei, Gudinnan Ame no Uzume dansad av Frauke, Rosa Yuki, Bruno, Kumiko Nonaka, Peter Golightly, Jonah Salz, Heidi S Durning, Mio Durning
Övriga medverkande: Dansare i vit kimono: Ryoko Oishi  Dansare i lila kimono: Kaori Iwasaki Två flickor: Motoi Mahiro och Aoi Nakai Dansare med suzu: Atsushi Heki Seniordansare: Chizuko Takizawa  Butohdansare: Fukurozaka Yasuo och Yamaguchi Keiko Musiker: Jerry Gordon, Saikou Miyajima
Shizuka Mikata sensei och elever vid Kanze Noh-teaterskola, två maiko från geishadistrikt Pontocho
Dansare och musiker i Mibuderatemplet, Kyoto, Dansare i Yosakoi Odori, Kochi,  Två miko i Yoshidatemplet, Kyoto, kaguraföreställning i Fushimitemplet, Shouka, magdansös i Kamigamotemplet 
Övrigt foto: Anders Bryngel, Ami Skånberg Dahlstedt, Daisuke Suzuki Kostym:Gerd Karlsson, Fumiko Nagai  Översättning: Joanna Etherton, Peter Golightly, Ami Skånberg Dahlstedt, Taeko Svensson, Mori Takewaka
 TACK: Kyoto Art Center, Senreinokai, Stipendiestiftelsen för studier av japanskt samhällsliv, Konstnärsnämnden, Takae Hoshino, Mizuho Fujita, Mayumi Yamamoto, Daitoku-ji, Chandra Durning, Ulrika Brattberg, Emiko Ota, Christian Gyllensten, Narihito Terauchi, the British Museum, Högskolan för Scen och Musik, Urban Guild
Distribution
Nicolas Debot, Njutafilms
Copyright: Studio BuJi och Levande Bilder
Frauke som gudinnan Ame no Uzume

Frauke som gudinnan Ame no Uzume

From → Screendance

Kommentera

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: